Nieuws

Een nieuwe restauratiemethode: CEREC

CEREC heeft ontzettend veel mogelijkheden die onder te verdelen zijn in drie categorieën: restauraties, implantologie en orthodontie. Met onze CEREC kunnen wij in onze eigen praktijk in- en onlays, kronen, abutments en bruggen frezen.

Met een scanner kunnen wij de situatie in de mond vastleggen om vervolgens de restauratie te ontwerpen.

30 september 2021 Algemeen nieuws

Een nieuw beleid omtrent preventie bij kinderen

Wij hanteren een nieuw beleid omtrent preventie bij kinderen tot 18 jaar. Ons advies is om bij elke controle ook een afspraak voor preventie in te plannen voor alle kinderen tot 18 jaar. De preventieassistente zal extra aandacht geven aan reiniging en het correct onderhouden van het gebit. Wij zullen met uw kind oefenen om dit zelf thuis op correcte wijze te kunnen toepassen. Er wordt gekleurd om te beoordelen op welke plaatsen en nog plaque aanwezig is en waar dus verbetering in het poetsen nodig is. Ook zal er indien noodzakelijk gekeken worden naar het voedingspatroon, het geven van fluoride en het sealen van blijvende elementen. Onze overtuiging is voorkomen is beter dan genezen, en jong geleerd is oud gedaan! Op deze manier willen wij bijdragen aan een leven lang een gezonde mond voor uw kind. Voor verdere informatie vraag hier gerust naar bij uw behandelaar.

13 april 2021 Algemeen nieuws

Tandprotheticus Gerard Kool meerdere dagen in de praktijk aanwezig

Tandprotheticus Gerard Kool is gespecialiseerd in het vervaardigen van alle soorten gebitsprotheses. Hij zal met zijn team hiervoor zorg dragen binnen onze praktijk.

Gerard Kool heeft sinds 2007 een Tandprothetische praktijk in Beverwijk, daarnaast zal hij meermaals per week ook in onze praktijk aanwezig zijn. Kool gaat zijn team versterken met twee Klinisch Prothese Techniekers (KPT-er); zijn dochter Bregje Kool en Willem Beilen. Beide al een aantal jaren werkzaam in de Tandtechniek en dit jaar afgestudeerd. Kool gaat deze twee jonge techniekers opleiden en begeleiden, door zijn kennis en ervaring over te dragen, tot allround prothese techniekers die zelfstandig aan de stoel kunnen werken.

Als team gaan zij dus zowel in Beverwijk (aan de Alkmaarseweg) als in Heemskerk bij de Kliniek voor Tandheelkunde Heemskerk werken.

Meer informatie over de gebitsprotheses:
Deelprotheses en frames
Kunstgebit
Prothese op implantaten

16 mei 2018 Praktijknieuws

Een onzichtbare beugel

Rechte tanden door de onzichtbare Invisalign beugel

Invisalign is een doorzichtige en uitneembare mondbeugel waarmee uw tanden gecorrigeerd en rechtgezet worden. De beugel wordt op maat gemaakt en bestaat uit dunne plastic hulsjes (aligners) die over uw tanden en kiezen worden geschoven. Om de week doet u een nieuw setje in zodat uw tanden beetje bij beetje worden rechtgezet.

Invisalign biedt veel verschillende voordelen:

 Doorzichtige/transparante beugel die niet opvalt
 Op maat gemaakt
 Uitneembaar zodat u alles kunt eten
 Voor zowel tieners als volwassenen
 Geen metalen slotjes of draden

 

 

 

 

 

 

Comfortabel draaggemak met Invisalign

Invisalign kunt u zeer comfortabel dragen. Er zijn namelijk geen metalen slotjes of draden die uw mond of tandvlees kunnen irriteren. Daarnaast kunt u de beugel uitnemen voor een goede mondhygiëne en om te eten. Wilt u meer informatie over het draaggemak van Invisalign? Ga dan naar de officiële website van Invisalign.

Wilt u weten of Invisalign voor u geschikt is? Neem dan telefonisch of via het contactformulier contact op.  Wilt u direct meer informatie over Invisalign? Ga dan naar de officiële website van Invisalign.

15 februari 2018 Algemeen nieuws