1. Preventie

    Het voorkomen van gebitsproblemen is erg belangrijk. Naast een regelmatige controle van uw gebit door de tandarts, is een goede dagelijkse reiniging van uw gebit en een juist voedingspatroon van invloed om uw gebit gezond te houden. Meer informatie over het dagelijks reinigen vindt u onder het kopje “mondverzorging”.

    Door verkeerde voedingsgewoonten kan cariës en erosie ontstaan. Het is dus erg belangrijk om verantwoord met suikers en zuren om te gaan. Suikers veroorzaken gaatjes, zuren veroorzaken erosie; het oplossen van het glazuur van uw gebit, met slijtage en pijn als gevolg. Wij adviseren maximaal 6 ‘zoetmomenten’ per dag. Bij de controle zal hier door de tandarts en preventieassistente dan ook aandacht aan worden besteed. Ook worden regelmatig bitewings (overzicht foto’s van de kiezen) gemaakt om gaatjes en andere problemen vroeg op te sporen.

    Roken is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor uw gebit. Roken kan leiden tot verkleuringen van de tanden en kiezen, een verminderde smaak, een slechte adem, gingivitis en parodontitis (ontstoken tandvlees en kaakbot). Ook hebben rokers een grotere kans op het ontstaan van mondkanker en hart- en vaatziekten.

  2. Het behandelen van cariës

    Als een gedeelte van uw kies verloren is gegaan of als uw kies door tandbederf beschadigd is, kan de tandarts dit restaureren met een vulling. Een vulling is een relatief eenvoudige tandheelkundige behandeling. Deze voorkomt verdere pijn en herstelt de functie van uw tand of kies.

    Behandeling
    Voordat de tandarts begint met het vullen van een gaatje, bespreekt hij de behandeling met u. Vervolgens zal hij u vragen of u een verdoving wilt. Als u hiervoor kiest, laten we de verdoving eerst enkele minuten inwerken. Vervolgens boort de tandarts het aangetaste gedeelte weg. Als de kies schoon en droog is gemaakt, kan deze worden gevuld.

    Vulmaterialen
    De meest voorkomende vulmateriaal is composiet (tandkleurige, witte vulling). In enkele gevallen kan er voor amalgaam gekozen worden. Composiet biedt meer mogelijkheden dan het opvullen van kiezen. Zo kunnen voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld. Vooral bij voortanden is een witte vulling in esthetisch opzicht aantrekkelijker. De laatste jaren wordt steeds meer met composiet gevuld.

  3. Facings

    Facings kunnen uw gebit verfraaien. Wilt u mooie witte tanden? Een afgebroken tand laten repareren? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Dan kunnen facings voor u een oplossing zijn.

    Wat zijn facings?
    Facings zijn laagjes tandkleurig vulmateriaal van composiet of schildjes van porselein die op de tand geplakt worden. De tandarts kan hiermee de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij met facings spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

    Hoe voelen facings aan?
    Facings voelen net zo aan als echte tanden, al kan het zijn dat je er in het begin even aan moet wennen. Als jouw tanden met behulp van facings langer zijn gemaakt kan praten in het begin wat problemen geven. Als de vorm van je tanden erg veranderd is, kunnen klanken wel eens vervormen. Dat gaat na een paar dagen vanzelf over.

    Eten met facings
    Met facings kun je alles gewoon eten, maar met sommige dingen moet je wel extra voorzichtig zijn. Als je op harde dingen bijt, zoals zuurtjes, nagels of pennen, kunnen de facings beschadigen. Jouw tanden als gereedschap gebruiken, bijvoorbeeld om plakband af te scheuren, is ook niet zo verstandig als je facings hebt.

    Wat kosten facings?
    De kosten van een facing hangen onder meer af van het materiaal dat de tandarts gebruikt. Een facing van composiet is goedkoper dan een facing van porselein.

    Facings onderhouden
    Facings hebben geen extra onderhoud nodig. Wel moet je zoals altijd het gebit goed schoonhouden. Dat betekent: poetsen met een zachte tandenborstel en regelmatig de ruimte tussen de tanden goed reinigen met tandfloss.

  4. Wortelkanaalbehandeling

    Opzoek naar informatie over de wortelkanaalbehandeling? Hier leest u hoe de wortelkanaalbehandeling precies in zijn werk gaat,

    Waarom een wortelkanaalbehandeling?
    Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies bevindt zich één of meerdere wortels. De wortel zit in het kaakbot en zorgt ervoor dat tanden en kiezen stevig in de kaak vastzitten. In iedere wortel loopt een wortelkanaal met daarin bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten, ook wel pulpa genoemd.

    Een ontsteking in het wortelkanaal.
    De kies moet worden gereinigd om te genezen.

    De pulpa kan ontstoken raken door een infectie via een gaatje (cariës), een lekkende vulling of na een harde klap op uw tand. Omdat de pulpa onder andere bestaat uit zenuwvezels, kan een dergelijke ontsteking voor hevige tand- of kiespijn zorgen. Maar soms is het juist pijnloos. Het kan dus voorkomen dat u het niet merkt, of juist met hevige pijnklachten met spoed moet worden behandeld. Welke situatie het ook is, het is erg belangrijk dat de infectie wordt bestreden. Want als deze infectie lang blijft bestaan, kan het omliggende weefsel ontstoken raken en het kaakbot gedeeltelijk door ontstekingsweefsel worden vervangen. Hierdoor komen tanden en kiezen los te staan in de kaak, waardoor ze uiteindelijk verloren kunnen gaan.

    Bij de wortelkanaalbehandeling zal het wortelkanaal moeten worden gereinigd, de bacteriën zoveel mogelijk worden weggehaald en met een vulling tot aan de wortelpunt worden afgesloten. Door de reiniging van de kanalen wordt de oorzaak van de ontsteking weggenomen en kan het lichaam deze ontsteking genezen.

    Ziet u op tegen de behandeling?
    Wij horen vaak dat men opziet tegen de wortelkanaalbehandeling. Dit is begrijpelijk maar niet nodig. Onze tandartsen zijn zeer ervaren in hun werk en in het toedienen van de juiste medicatie. In de meeste gevallen vindt de wortelkanaalbehandeling plaats onder lokale verdoving, u voelt dan vrijwel niets.

    Als u het prettig vindt, vertelt uw behandelaar stap voor stap wat er gaat gebeuren.

  5. Kronen, Inlays en bruggen

    Kronen, inlays en bruggen
    Als er teveel verloren is gegaan van de tand of kies, kunnen we deze vaak nog opbouwen met een kroon of inlay. Deze voorzieningen worden buiten de mond gemaakt door de tandtechnieker. Hiervoor gebruiken we hoogwaardige materialen.

    Kronen
    Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein, dat over een tand of kies wordt geplaatst. De tand of kies moet eerst zodanig worden beslepen, dat er een kapje overheen kan.

    Inlays
    Een inlay is een ingelegde vulling. Deze wordt niet rechtstreeks in de mond vervaardigd, maar in het laboratorium gemaakt op het model van de betreffende kies. Dit lijkt qua procedure op het maken van een kroon. Klassiek is de inlay van goud. Tegenwoordig maakt onze praktijk de inlays van porselein.

    Bruggen
    Als één of meer tanden of kiezen verloren zijn gegaan, kunnen die worden vervangen door een brug. Een brug bestaat uit een aantal pijlers (kronen) die verbonden zijn met een zwevend tussendeel (dummy) dat de verloren gegane tand of kies vervangt.

  6. Parodontologie

    Parodontitis
    Als ontstoken tandvlees onbehandeld blijft, kan de ontsteking in de tandvleesrand verergeren en zich uitbreiden naar het kaakbot. Het tandvlees laat hierdoor los van de tanden en kiezen. In de tussenliggende ruimte (de pocket) vormt zich weer nieuwe tandplak. De ontsteking verplaatst zich dan verder de diepte in, het kaakbot wordt afgebroken en de pockets worden dieper. In deze diepe pockets verkalkt de tandplak gedeeltelijk tot tandsteen. Door deze voortschrijdende ontsteking (parodontitis) kan zo veel kaakbot worden afgebroken, dat de tanden en kiezen los gaan staan en uiteindelijk uitvallen. Kaakbot dat verloren is gegaan, komt niet meer terug. Het is daarom belangrijk dat parodontitis wordt behandeld.

    Vraag de tandarts of mondhygiënist om advies als:

    • Het tandvlees rood, slap en gezwollen is
    • Het tandvlees bij het tandenpoetsen gevoelig of pijnlijk is
    • Het tandvlees bloedt bij het tandenpoetsen of het eten van harde dingen zoals appels
    • U last hebt van een vieze smaak of slechte adem
    • Tanden en kiezen gevoeliger worden voor temperatuurverschillen
    • Tanden losser staan of ruimte tussen de tanden ontstaat die er eerst niet was

    Vaak kunnen deze verschijnselen ook afwezig zijn en kan parodontitis lang onopgemerkt blijven. Belangrijk dus dat om regelmatig uw gebit te laten controleren door uw tandarts en/of mondhygiënist.

    Wie krijgt parodontitis?
    Gevoeligheid voor parodontitis is deels afhankelijk van erfelijke factoren. Dan zult u altijd meer aandacht moeten besteden aan de gezondheid van uw tandvlees. Verder is het nuttig om te weten dat verschillende soorten en aantallen bacteriën in de tandplak voorkomen. De agressiviteit van de bacteriën kan sterk verschillen. Hierdoor kan de tandplak van de een veel schadelijker zijn dan die van een ander. Daarnaast speelt de weerstand van uw lichaam tegen bacteriën in de tandplak een belangrijke rol. Roken vormt een extra risico: dit vermindert de weerstand tegen bacteriën in tandplak.

    De aanpak van parodontitis
    Kaakbot dat verloren is gegaan, komt niet meer terug. Daarom is het zaak om parodontitis te genezen door goede mondhygiëne en een professionele behandeling. De tandplak bóven de tandvleesrand kunt u zelf verwijderen door goede mondreiniging. Tandsteen kunt u laten verwijderen door de tandarts of mondhygiënist. Maar let op: als de mondhygiëne verslechtert, komen de ontsteking en de verdieping van de pocket altijd weer terug.

    Parodontale behandeling
    Als uw tandvlees extra zorg nodig heeft, kunt u worden doorverwezen naar een parodontoloog. Dit is een tandarts die zich in een driejarige fulltime vervolgopleiding heeft gespecialiseerd in tandvleesaandoeningen.

  7. Beugel/Orthodontie

    Orthodontie (beugelbehandeling)
    Een beugel neem je niet alleen voor mooie, rechte tanden, maar vooral voor je gezondheid. Door een beugelbehandeling komen je tanden en kiezen recht te staan, waardoor ze weer goed op elkaar passen. Hierdoor kun je je gebit beter poetsen en dus fris, gaaf en gezond houden. Ook kun je dan beter kauwen, wat weer beter voor je spijsvertering is.

    Binnen onze praktijk bieden we alleen de onzichtbare beugel aan: invisalign.

    De behandeling
    Er zijn verschillende soorten beugels: vaste en uitneembare beugels, beugels die de stand van je tanden en kiezen beïnvloeden en beugels die de groei van je kaak beïnvloeden. Welke beugel je krijgt, hangt af van wat er precies moet gebeuren. Datzelfde geldt voor de duur van de beugelbehandeling. In het begin is het niet zo vreemd dat je gebit gevoelig is. Zeker niet als je een buitenbeugel of slotjesbeugel draagt. Daar kun je zelfs spierpijn in je kaken van hebben! Als je beugel tijdens een controle is bijgesteld, kun je er daarna ook weer even last van hebben. Meestal duurt dat maar een paar dagen en verdwijnt de pijn vanzelf.

    Controles
    Als je een beugel draagt, is regelmatige controle door je orthodontist of tandarts voor orthodontie belangrijk. Die kijkt of de beugel nog goed is afgesteld. Als het nodig is, stelt hij of zij je beugel bij. Die controle is meestal eens per maand. In het begin duurt de controle soms wel een half uur. Later duurt het misschien maar vijf minuten. Tijdens een controle kun je de orthodontist of tandarts voor orthodontie al jouw vragen stellen, bijvoorbeeld over het poetsen of hoe lang je de beugel nog moet dragen.

    Zijn er mogelijke complicaties?
    Een orthodontische behandeling wordt doorgaans succesvol uitgevoerd. Net als andere tandheelkundige en medische behandelingen brengt een orthodontische behandeling ongemakken, risico’s en beperkingen met zich mee. Deze zullen zelden ernstig genoeg zijn om je van een behandeling te weerhouden.

    • Mogelijke risico’s: korter worden van de wortels, beschadiging van een tandzenuw met als gevolg een eventuele verkleuring van de tand.
    • In sommige situaties is het in het kader van orthodontische behandeling noodzakelijk om een of meer tanden of kiezen te trekken of een chirurgische behandeling te ondergaan. Bespreek indien gewenst de risico’s van deze behandelingen met jouw tandarts of kaakchirurg.
    • Als je veel suikerhoudende of zure producten eet of drinkt en/of niet regelmatig of niet zorgvuldig het gebit poetst, kunnen gaatjes (cariës), tandvleesontsteking (gingivitis) en blijvende verkleuringen (ontkalkingen) op tanden en kiezen ontstaan.
    • Onvoldoende medewerking van de patiënt kan tot het opschorten of zelfs staken van de behandeling leiden. Als de behandeling om enige reden voortijdig wordt beëindigd, kan dit ernstig negatieve gevolgen voor het gebit van de patiënt hebben.
    • Na een orthodontische behandeling kunnen tanden en kiezen weer wat verschuiven. Om dit te beperken, wordt aan het einde van de orthodontische behandeling retentieapparatuur ingezet (een vastgeplakt spalkje/draadje en/of een uitneembare (nacht)beugel).

    Door taai, hard of kleverig voedsel kan de beugel stuk gaan. Harde dingen zoals appels en stokbrood kun je beter niet zelf afbijten, maar in kleine stukjes snijden. En dropjes, toffees, kauwgom en andere plakkerige dingen kun je beter laten staan. Wees verder voorzichtig met cola en andere frisdranken met suiker. Die suikers veroorzaken tandplak en dat is met je beugel in je mond lastiger weg te poetsen.

    Mondverzorging
    Goede mondverzorging is extra belangrijk als je een beugel draagt. Achtergebleven etensresten rond de slotjes vergroten de kans op tandplak en dus op gaatjes. Minstens tweemaal per dag zorgvuldig poetsen met fluoridetandpasta dus! Dit is ook belangrijk om je tandvlees gezond te houden, wat in belangrijke mate bijdraagt aan het goed verloop van de behandeling. De orthodontist of tandarts voor orthodontie die je beugel aanmeet, geeft je instructies over hoe je het beste kunt poetsen. Als je een uitneembare beugel draagt, kun je je tanden poetsen zoals je dat altijd deed. Vergeet ook je beugel niet schoon te maken. Dat kun je doen met een tandenborstel en tandpasta. Je kunt hem af en toe ook in een bakje met een speciaal bruistablet doen.

    Met een vaste beugel is het iets lastiger om je tanden te poetsen. Poets eerst het gedeelte van je tanden en kiezen boven de slotjes. Poets daarna de slotjes zelf en eindig met het deel van je tanden en kiezen onder de slotjes. Gebruik hiervoor een tandenborstel met een rechte steel, een korte borstelkop en niet te harde nylon haartjes. Er zijn ook speciale tandenborstels voor een slotjesbeugel. Met een ragertje kun je de ruimte tussen de beugel en de tanden poetsen. Vergeet je tandvlees niet! Ook kun je voor het slapen gaan een minuut spoelen met een mondspoelmiddel.

  8. Invisalign beugel

    Rechte tanden door de onzichtbare Invisalign beugel

    Invisalign is een doorzichtige en uitneembare mondbeugel waarmee uw tanden gecorrigeerd en rechtgezet worden. De beugel wordt op maat gemaakt en bestaat uit dunne plastic hulsjes (aligners) die over uw tanden en kiezen worden geschoven. Om de week doet u een nieuw setje in zodat uw tanden beetje bij beetje worden rechtgezet.

    Invisalign biedt veel verschillende voordelen:

     Doorzichtige/transparante beugel die niet opvalt
     Op maat gemaakt
     Uitneembaar zodat u alles kunt eten
     Voor zowel tieners als volwassenen
     Geen metalen slotjes of draden

    Comfortabel draaggemak met Invisalign

    Invisalign kunt u zeer comfortabel dragen. Er zijn namelijk geen metalen slotjes of draden die uw mond of tandvlees kunnen irriteren. Daarnaast kunt u de beugel uitnemen voor een goede mondhygiëne en om te eten. Wilt u meer informatie over het draaggemak van Invisalign? Ga dan naar de officiële website van Invisalign.

    Wilt u weten of Invisalign voor u geschikt is? Neem dan telefonisch contact op met de praktijk of bespreek het bij uw periodieke controle. Wilt u direct meer informatie over Invisalign? Ga dan naar de officiële website van Invisalign.

  9. Deelprotheses en frames

    De uitneembare voorzieningen binnen onze praktijk worden gemaakt door tandtechnisch laboratorium Gerard Kool. Zij zijn enkele dagdelen per week aanwezig.

    Gedeeltelijke uitneembare voorziening
    Een plaatprothese of frameprothese is een vervanging van een of meerdere tanden of kiezen. Plaat- en frameprotheses zijn, in tegenstelling tot kronen en bruggen, uit de mond te nemen. Ze kunnen een goede oplossing zijn als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen.

    Plaatprothese
    De plaatprothese is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars waarin de kunsttanden en -kiezen verankerd zijn. De plaatprothese rust in zijn geheel op het slijmvlies van de mond. In sommige gevallen wordt de plaatprothese met ankertjes aan overgebleven tanden of kiezen vastgemaakt.

    Frameprothese
    De frameprothese is gemaakt van metaal waarop een tandvleeskleurige kunsthars is aangebracht. Daar zitten de kunsttanden of –kiezen op. De frameprothese rust vooral op een deel van de overgebleven tanden of kiezen d.m.v. metalen ankertjes. Voor het overige gedeelte op het slijmvlies.

    Plaat- of frameprothese?
    plaatprothese is goedkoper dan een frameprothese, maar kent ook een aantal nadelen. Omdat de plaatprothese geheel op uw tandvlees steunt, moet uw tandvlees de kracht opvangen die door het kauwen wordt veroorzaakt. Dat kan leiden tot tandvleesproblemen. Onder de plaatprothese blijven ook makkelijk voedselresten zitten, waardoor ontstekingen van het tandvlees kunnen ontstaan. Bij de frameprothese vangen uw natuurlijke tanden en kiezen de kauwkrachten op en wordt het tandvlees minder belast. Het comfort en tevredenheid van een frame is hoger dan van een plaatprothese.

  10. Kunstgebit

    De protheses binnen onze praktijk worden gemaakt door tandtechnisch laboratorium Gerard Kool. Zij zijn enkele dagdelen per week aanwezig.

    Als uw tanden door ouderdom, ziekte of slijtage zo slecht zijn geworden dat ze moeten worden vervangen, kan een kunstgebit een oplossing voor u zijn. Een kunstgebit is een grote verandering. Het kan bijvoorbeeld de manier waarop u kauwt en spreekt beïnvloeden.

    Tanden en kiezen trekken
    Voordat een kunstgebit geplaatst kan worden, moeten uw tanden en kiezen worden getrokken. Dat gebeurt indien mogelijk in één keer. In de tussentijd kan het tandvlees genezen en herstellen. Na het trekken van de tanden wordt het kunstgebit direct geplaatst.

    Wennen aan een kunstgebit?
    Een nieuw kunstgebit zit meestal niet meteen lekker. Uw tandarts of tandprotheticus zal u in die lastige beginperiode goed begeleiden, zodat u zo snel mogelijk aan uw nieuwe kunstgebit zult wennen.

    Eten met een kunstgebit
    Eten met een kunstgebit is anders. Zeker in het begin moet u voorzichtig zijn. Neem de eerste dagen zacht voedsel, zoals puree, gehakt en zacht fruit en probeer na enkele dagen een stukje vis en een aardappel. Weer later kunt u voedsel eten zoals vlees of een appel. Het is belangrijk dat u met een kunstgebit het eten in stukjes snijden en rustig en gelijkmatig kauwt.

    Praten met een kunstgebit
    Praten zal in het begin niet zo makkelijk gaan met een kunstgebit. Misschien gaat u slissen of klinken bepaalde klanken anders dan u gewend bent. Alsof u met een volle mond praat. Meestal gaat het na een paar dagen, als uw mond aan het nieuwe kunstgebit gewend is, een stuk beter.

    Schoonmaken
    Maak uw kunstgebit regelmatig schoon, het liefste na iedere maaltijd. Dan voorkomt u dat er voedselresten achterblijven op en onder uw kunstgebit. Als u die voedselresten namelijk niet verwijdert, kan uw tandvlees ontstoken raken. Voor het reinigen van uw kunstgebit kunt u een speciale prothese borstel gebruiken.

    Wat wordt vergoed?

    • het vervaardigen van het kunstgebit voor boven- en/of onderkaak, incl. de techniek- en materiaalkosten tot een maximaal bedrag.

    Wat is uw eigen bijdrage?

    • U betaalt 25% van de behandelingskosten aan eigen bijdrage voor de volledige prothese, boven- en/of onder prothese
    • U betaalt 10% van de behandelingskosten aan eigen bijdrage voor reparaties en rebasingen (tot een max. van € 45,-)

    Let wel: u heeft VOORAF toestemming nodig van uw zorgverzekeraar. Uw behandelaar zal dit bij uw verzekering aanvragen.

  11. Prothese op implantaten

    Ook de protheses op implantaten worden binnen onze praktijk gemaakt door tandtechnisch laboratorium Gerard Kool. Zij zijn enkele dagdelen per week aanwezig.

    Wat is een klikgebit
    Wanneer u een klikgebit aangemeten krijgt, dan krijgt u 2 implantaten in de onderkaak geplaatst waarop een nieuwe onderprothese op 2 drukknoppen wordt vastgeklikt. U kunt het gebit zelf uitnemen en weer vastklikken. Ook wordt een nieuwe bovenprothese (zonder implantaten) aangemeten, passend op het nieuwe klikgebit.

    Wanneer kom je in aanmerking voor een klikgebit?

    • mensen die geen eigen tanden en kiezen meer hebben in hun onderkaak en bovenkaak. Dus volledig tandeloos zijn.
    • mensen die geen normaal kunstgebit kunnen krijgen omdat zij problemen hebben met de vorm van hun kaak
    • mensen die een erg geslonken kaak hebben, omdat zij al lange tijd een kunstgebit dragen

    Wat wordt vergoed?

    • de implantaten die nodig zijn voor de behandeling
    • het kliksysteem op de implantaten
    • het kunstgebit dat op de implantaten wordt vastgeklikt
    • de techniek- en materiaalkosten tot een maximaal bedrag

    Wat is uw eigen bijdrage?

    • U betaalt 8% van de behandelingskosten aan eigen bijdrage voor de bovenkaak
    • U betaalt 10% van de behandelingskosten aan eigen bijdrage voor de onderkaak
    • U betaalt 17% van de behandelingskosten aan eigen bijdrage voor de combinatie prothese. Bijv. onder op implantaten en boven conventioneel. Of boven op implantaten en onder conventioneel.

    Let wel: u heeft VOORAF toestemming nodig van uw zorgverzekeraar. Uw behandelaar zal dit bij uw verzekering aanvragen.

  12. Implantaten

    Implantaten zijn een soort kunstwortels die als een schroef in de kaak gebracht worden ter vervanging van een afwezige tandwortel. Op een implantaat kan een kroon, brug, of overkappingsprothese worden geplaatst.

    Wanneer is een behandeling met implantaten mogelijk?


    Implantaten kunnen in principe bij iedereen worden geplaatst van wie het kaakbot volgroeid is. Verder is het belangrijk dat u voldoende kaakbot heeft voor de verankering van de implantaten en dat het kaakbot en tandvlees gezond zijn. Tegenwoordig ligt het succespercentage boven de 95%. Roken, bovenmatig alcoholgebruik, diabetes en bothersteloperatie verkleinen de kans op een succesvolle behandeling.

    Materiaal
    Implantaten worden gemaakt van titanium. Titanium is een zeer bio-compatibel materiaal, dat wil zeggen dat het lichaam dit zeer goed verdraagt en niet af zal stoten.

    Behandeltraject
    Afhankelijk van het type behandeling moet een implantaat na het plaatsen een aantal weken vastgroeien (4-12 weken), in de tussentijd wordt vaak een tijdelijke oplossing vervaardigd. Daarna wordt begonnen met het maken van de definitieve oplossing: een kroon, brug of klikprothese. Ook hierbij geldt: hoe uitgebreider de oplossing hoe langer het behandeltraject. Een optimale eindoplossing blijft immers de basis van waaruit gewerkt wordt.

    Onderhoud en hygiëne van uw implantaat
    Als in uw mond implantaten zijn geplaatst, is een goede dagelijkse mondhygiëne extra belangrijk. Maak de ruimte rondom het implantaat regelmatig schoon met behulp van flossdraad. Vaak wordt hiervoor het gebruik van speciale antibacteriële reinigingsmiddelen aanbevolen.

    Controle van uw gebit met implantaten
    Nadat uw implantaat is geplaatst, besteedt de tandarts bij de controle aandacht aan de gezondheid van uw tandvlees, de situatie van het kaakbot rondom uw implantaten en slijtage van de kroon, brug of prothese.

  13. Tarieven

    Klik hier voor een overzicht van onze tarieven

    Kosten bij niet nagekomen afspraken
    U heeft de mogelijkheid om afspraken kosteloos te wijzigen of te annuleren als u het tijdig aan ons doorgeeft. Natuurlijk kan het voorkomen dat u een afspraak een keer over het hoofd ziet. Daarom brengen we niet direct de gehele afspraak bij u in rekening. Hoe vaker u de afspraak vergeet, des te meer er verrekend wordt tot uiteindelijk de gehele behandeling in rekening wordt gebracht.

    • Periodieke controle: kosteloos annuleren/wijzigen mogelijk tot maximaal 24 uur van tevoren
    • Overige behandelingen: kosteloos annuleren/wijzigen mogelijk tot maximaal 48 uur van tevoren

Informatie

  1. Onze werkwijze

    In onze praktijk wordt gewerkt volgens afspraak.

    Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer:

    0251-253721.

    Voor onze organisatie is het makkelijker om direct na uw controle een vervolgafspraak te maken voor de volgende controle. Via de mail krijgt u dan een week van tevoren een herinnering.

    De eerste afspraak: Bij de eerste afspraak willen wij kennismaken met u en nemen we de algemene gezondheid door. Vervolgens evalueren we uw tandheelkundige wensen en klachten. Daarna zullen we een mondonderzoek uitvoeren. De tandheelkundige gegevens en röntgenfoto’s van uw vorige tandarts kunt u bij dit eerste bezoek meenemen. Ook kunt u de oude tandarts vragen de gegevens naar ons op te sturen. Na dit ondezoek bespreken wij de huidige toestand van uw gebit. Indien de situatie complexer is, maken we eventueel gebitsmodellen en plannen we een vervolgafspraak.

    Dagelijks houden wij in onze agenda ruimte vrij voor spoedgevallen. We streven er dan ook naar een spoedgeval dezelfde dag nog te behandelen.

    Wij hechten grote waarde aan uw privacy. Met uw dossier wordt vertrouwelijk omgegaan en zal, zonder uw toestemming, niet verstrekt worden aan derden.

  2. Klachtenregeling

    Mocht het zo zijn dat u niet tevreden bent over de wijze waarop wij u informeerden dan wel behandelden; vraag om een verhelderend gesprek. Als patiënt kunt u in gesprek gaan met de behandelaar over de wijze van voorlichten of behandelen. U krijgt alle ruimte de klacht te formuleren en de behandelend tandarts kan uitleggen waarom hij of zij op een bepaalde manier handelde. Vervolgens kan er samen naar een geschikte oplossing gezocht worden.

    Komt u er samen niet uit, dan kan er telefonisch advies gevraagd worden bij het Tandheelkundig Informatiepunt (TIP). Het TIP is opgericht door de beroepsorganisatie, de NMT. Als ook dit geen bevredigende oplossing levert kunt u gebruikmaken van de NMT-klachtenregeling waarbij de praktijk is aangesloten.

  3. Nota's

    De tarieven die wij hanteren zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Als praktijk hebben we ervoor gekozen het financiële gedeelte door Infomedics uit te laten voeren.

    Dit houdt in dat wij de nota indienen bij Infomedics. Zij dienen deze vervolgens in bij de verzekering. U krijgt vervolgens van Infomedics een nota waarin u verzocht wordt het niet verzekerde deel te betalen.

    Indien u geen aanvullende tandartsverzekering heeft zal Infomedics de nota rechtstreeks naar u versturen.

    Meer informatie over factureringsbedrijf Infomedics vindt u op de website: www.infomedics.nl

  4. Vacatures

    Momenteel zijn wij op zoek naar:

    Er zijn momenteel geen vacatures.

    Bekijk hier al onze openstaande vacatures

  5. Openingstijden

    maandag
    dinsdag
    woensdag
    donderdag
    vrijdag

    08.00 uur – 20:30 uur
    08.00 uur – 20.30 uur
    08.00 uur – 17.00 uur
    08.00 uur – 20.30 uur
    08.00 uur – 17.00 uur

    Telefonisch bereikbaar:
    maandag t/m vrijdag
    Vanaf  08.00 uur -12.00 uur
    en 13.00 uur – 17.00 uur.

  6. Adresgegevens

    Kliniek voor Tandheelkunde Heemskerk
    Gerrit van Assendelftstraat 17B
    1961 NH Heemskerk

    Bekijk al onze contactgegevens

Onze filosofie

In onze praktijk staat het behoud van een gezond gebit centraal. Door betrokken en open naar u te zijn willen we dit samen met u realiseren. Een vertrouwensband tusssen patiënt en tandarts is belangrijk om zo goed te kunnen zorgdragen voor uw gebit.

Aan de hand van uw eigen wensen en de actuele situatie van het gebit stellen we een zorgplan op. In dit plan geven we het best passende advies en kiezen we in samenspraak met u voor een behandeling waar we rekening houden met zowel de korte als de lange termijn.

Bij behandelingen in onze praktijk maken we gebruik van nieuwe technieken en middelen. We streven er dan ook naar technisch perfect en up-to-date te werken.