Nieuws vanuit de praktijk

Een nieuw beleid omtrent preventie bij kinderen

Wij hanteren een nieuw beleid omtrent preventie bij kinderen tot 18 jaar. Ons advies is om bij elke controle ook een afspraak voor preventie in te plannen voor alle kinderen tot 18 jaar. De preventieassistente zal extra aandacht geven aan reiniging en het correct onderhouden van het gebit. Wij zullen met uw kind oefenen om dit zelf thuis op correcte wijze te kunnen toepassen. Er wordt gekleurd om te beoordelen op welke plaatsen en nog plaque aanwezig is en waar dus verbetering in het poetsen nodig is. Ook zal er indien noodzakelijk gekeken worden naar het voedingspatroon, het geven van fluoride en het sealen van blijvende elementen. Onze overtuiging is voorkomen is beter dan genezen, en jong geleerd is oud gedaan! Op deze manier willen wij bijdragen aan een leven lang een gezonde mond voor uw kind. Voor verdere informatie vraag hier gerust naar bij uw behandelaar.

13 april 2021 Algemeen nieuws